Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Minister Arie Slob bij NH Nieuws: "Lerarentekort ook schuld schoolbesturen"

3 april 2019, 16.12 uur · Aangepast 4 april 2019, 07.32 uur
Door: · Foto:

Het enorme lerarentekort, onder meer in Zaanstad, is ook te wijten aan de schoolbesturen. Zij zouden de afgelopen jaren te weinig hebben gedaan om personeel vast te houden. Dat heeft minister Arie Slob gezegd bij een interview tijdens een werkbezoek bij NH Nieuws.

Slob doet de uitspraak in reactie op de vraag waarom het Rijk dit probleem niet al vier jaar geleden heeft zien aankomen. Nu is het probleem zo groot dat veel scholen met hun rug tegen de muur staan.

Lees ook: Schrikbarend tekort aan leraren in Zaanstad: dit schooljaar al bijna 700 keer geen docent voor de klas

Vervangers vasthouden
De minister wijst erop dat als je terugkijkt in de tijd, in periodes dat er nog wel voldoende vervangers beschikbaar waren, het toen bestuurders niet is gelukt om deze vast te houden.

(Tekst gaat verder na video)

Arie Slob over het lerarentekort in Zaanstad - NH Nieuws

Reactie schoolbestuur
Rien Spies, lid van het College van Bestuur van Agora, verwerpt de kritiek van minister Slob op hun personeelsbeleid. "Er is van alles aan gedaan om leerkrachten te vinden en te behouden. Wat ik graag zou willen is dat we eens een gesprek met de minister hierover zouden kunnen voeren. We hebben daar al herhaaldelijk om gevraagd, maar tot nu toe nog niets uit Den Haag gehoord."

Ook uitspraken over lokale media
De minister werd naast het lerarentekort ook bevraagd over zijn visie op regionale en lokale media, ook onderdeel van zijn portefeuille. Daarin gaf de minister aan dat de manier waarop NH Nieuws samenwerkt met lokale omroepen bijzonder is opgevallen en dat hij dat verder nog nergens in het land is tegengekomen. 

Het hele interview met minister Slob is hier te zien:

Hele interview met Arie Slob - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!