Ga naar Content
Haarlem

Grootste Band van Nederland plots bekend over heel de wereld: "Duizenden kijkers per dag"

1 april 2019, 11.38 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Al drie jaar staat het filmpje in de krochten van YouTube, maar sinds twee weken wordt-ie ineens veelvoudig bekeken: het optreden van de Grootste Band van Nederland midden op de Grote Markt in Haarlem. 250 muzikanten speelden op 29 mei 2016 'Rockin' in a free world' van Neil Young. "In een week tijd hebben we 60.000 kijkers erbij gehad."

Alain Timmers, oprichter van De Grootste Band van Nederland, staat met de plotselinge populairiteit voor een raadsel. "Elke dag krijg ik wel tien aanmeldingen en elke dag komen er duizend kijkers bij", vertelt Timmers. "Dat vind ik wel bijzonder. Het is drie jaar geleden!"

Lees ook: Grootste Band van Nederland moet de grootste van de wereld worden

Wat de bron is van de kijkersstijging is erg onduidelijk. "Eerst dacht ik dat het was omdat Neil Young naar Nederland komt, maar de views komen van over heel de wereld. Hij moet ergens zijn opgepikt. In een week tijd hebben we 60.000 kijkers erbij gehad."

Editie drie?
De toename opent deuren voor een volgende editie. Met 'Rockin' in a free world' ging de band in 2017 nog een keer los, destijds zeshonderd man sterk. Daarna stopte Timmers met het organiseren van zo'n groot optreden. "Het kost enorm veel geld. Dat risico konden we financieel niet meer lopen", vertelt Timmers, die vaak in zijn eigen buidel moest tasten om het evenement rond te krijgen. 

Maar, nu de video tegen het virale aan zit, hoopt Timmers op een ondernemer die zijn merk op de kaart wil zetten en met een zak geld komt. "Dan gaan wij knallen en heeft de ondernemer exposure over de hele wereld. Ik hoop dat er iemand opstaat."

Kijk hier 'Rockin' in a free world' van De Grootste Band van Nederland

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!