Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Grootste Band van Nederland moet de grootste van de wereld worden

7 november 2016, 20.58 uur · Aangepast 7 november 2016, 21.21 uur · Foto: NH Nieuws / Dio van Maare

HAARLEM De Grootste Band van Nederland moet volgend jaar vier keer zo groot worden als afgelopen jaar: doel is om maar liefst 1000 muzikanten samen te laten spelen en daarmee het wereldrecord te verbreken. Met de inzet van Leo Blokhuis moet dat lukken, hoopt de organisatie.

Initiatiefnemer Alain Timmers raakte vorig jaar geïnspireerd door een video waarin honderden Italianen gezamenlijk een nummer van rockband Foo Fighters speelden. Zelf bracht hij vervolgens meer dan 200 muzikanten samen. Die speelden in mei samen het nummer Rockin' in the Free World op de Haarlemse Grote Markt.

Lees ook: Terugkijken: de Grootste Band van Nederland in Haarlem

Hoewel de band dit jaar al aardig omvangrijk was, wil Timmers het volgend jaar nog veel grootster aanpakken. Zo moeten er meer nummers worden gespeeld met meer mensen. Het doel is om met een duizendkoppige band het Guiness Book of Records te halen. Om al die muzikanten te mobiliseren is de hulp van Leo Blokhuis ingeschakeld.

Zes iconische nummers uit de popmuziek
De band zal uit elk van de afgelopen zes decennia een invloedrijk popnummer spelen en ook opnieuw Rockin' in the Free World ten gehore brengen. Vanaf deze maand wordt maandelijks een nummer bekendgemaakt in een video, waarin 'popprofessor' Blokhuis het belang van die nummers toelicht. Ook roept hij muzikanten op zich aan te sluiten bij wat de grootste band ter wereld moet worden. 

De recordpoging staat voor 28 mei 2017 in Haarlem gepland. Met het concert wordt aandacht gevraagd voor Muziekids, een stichting die muziek inzet om zieke kinderen sneller te helpen genezen. Muzikanten die mee willen spelen kunnen zich hier aanmelden.