Whatsapp

Haarlem

Wandelaars genieten tijdens de 30 van Zandvoort: "Echt prachtig hoor"

30 maart 2019, 17.25 uur · Aangepast 30 maart 2019, 18.03 uur

Beter wandelweer dan vandaag hadden de deelnemers van wandeltocht de 30 van Zandvoort zich niet kunnen wensen. Met een temperatuur dik in de dubbele cijfers en een zonnetje, liepen ruim 7500 wandelaars mee met alweer de negende editie van de tocht.

De wandelaars begonnen hun tocht vanochtend op het strand richting IJmuiden. Door de duinen trokken ze naar de Duin en Kruidberg, om via Bloemendaal weer in Zandvoort uit te komen. 

Lees ook: 100 kilometer wandelen in het donker: "Je moet er wel gek voor zijn"

"Ik heb een beetje last gehad van duizeligheid", vertelt een wandelaar die op halverwege de route aan het bijkomen is. "Maar dat had ik al de afgelopen maanden. Ik nam het risico, en het loopt goed. Ik dacht: 'weet je, ik wil dit gewoon'. En ik vind dit echt prachtig hoor."

Samen
Veel wandelaars kennen elkaar al van eerdere tochten. Zoals een vrouw die een jubileum viert met haar wandelmaatje. Al twaalfenhalf jaar lopen ze samen, sinds ze elkaar tegen het lijf liepen op de vierdaagse. "In 2007. Op de laatste dag van de Nijmeegse. Ik ontmoet haar en ze vond het ook niet leuk om alleen te lopen. Toen zijn we samen gaan lopen, en we lopen nog samen." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp