Start van hoofdcontent

WIJK AAN ZEE

nl

Run op niet bestaande 'grafietvanger' in Wijk aan Zee

29 maart 2019, 18.49 uur · Aangepast 29 maart 2019, 19.51 uur

Een apparaat dat neerdwarrelende grafietdeeltjes in een straal van tien meter opvangt. Wie wil dat nou niet in Wijk aan Zee, het kustplaatsje dat al enkele maanden zucht onder van Tata Steel afkomstige grafietregens. En dat voor een tientje, verkrijgbaar bij de SPAR. Te mooi om waar te zijn?

Het weekblad De Beverwijker beloofde dit in zijn laatste uitgave. En dus togen tientallen Wijk aan Zeeërs de afgelopen dagen naar de supermarkt om zich in te schrijven voor het apparaat, dat later zou worden geleverd. Op maandag, 1 april, blijkt nu. Een grap dus.

Mislukte grap
Johanna Poliste van de SPAR noemt het een mislukte grap. Want de krant heeft haar niet op de hoogte gebracht. "Waardoor we met de mond vol tanden stonden. Mensen kwamen hiernaartoe voor dat ding, maar wij wisten van niks. Ik heb gebeld met De Beverwijker en ze zouden een rectificatie plaatsen in het zondagsblad. Nou, dan weten we genoeg. Ze hebben het niet toegegeven, maar ik weet bijna zeker dat het om een 1 april grap gaat."

Lees ook: Weer grafietalarm Wijk aan Zee: Tata Steel wil 100 miljoen investeren tegen overlast

Het weekblad publiceerde bij het artikel geen foto van de 'grafietvanger' maar van een paar met grafiet besmeurde handen. "Dat was al een aanwijzing", zegt een winkelende vrouw, die voor de zekerheid toch maar even naar de supermarkt is gekomen. "Want je weet maar nooit."

De Beverwijker was niet bereikbaar voor een reactie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: