Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zwaargewonde snorfietsster: 'Agent, wilt u een foto voor m'n Instagram maken?'

29 maart 2019, 08.05 uur · Aangepast 29 maart 2019, 08.36 uur · Foto: AdobeStock

De meeste mensen hebben na een ongeluk wel iets anders aan hun hoofd, maar een jonge snorfietsster die onlangs in de Zaanstreek zwaargewond raakte was vooral bezig met likes en shares.

Dat schrijft een agent van de eenheid Zaanstreek op Facebook. "Op de plaats van het ongeval aangekomen zie ik dat een ambulance reeds ter plaatse is", schrijft hij. "Ik zet een kruising af met mijn politiewagen en loop naar het slachtoffer."

Lees ook: Agent tijdens reanimatie in supermarkt gestoord door klant: "Geef even een zak aardappels aan"

Eenmaal bij de vrouw aangekomen, ziet hij haar verwondingen en concludeert dat ze 'met spoed naar het ziekenhuis moet worden vervoerd'. "Nadat ik haar had gevraagd wat er gebeurd was en personalia had genoteerd, had ze nog een laatste verzoek", schrijft de agent.  

Telefoon uit broekzak
Terwijl ambulancepersoneel haar lichaam en nek op een brancard insnoert, vraagt ze de agent om haar telefoon uit haar broekzak te halen. "Zou u een foto voor mijn Instagram willen maken? Die foto zou heel veel likes opleveren." 

Lees ook: Filmende omstanders maken reanimatie bijna onmogelijk

Het ambulancepersoneel 'keek weg', schrijft de agent. "Ik keek de jongedame aan en wenste haar sterkte toe, in het ziekenhuis en daarna. Het is soms een gekke wereld."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!