Ga naar Content
Amsterdam

Filmende omstanders maken reanimatie bijna onmogelijk

6 februari 2019, 06.57 uur · Aangepast 7 februari 2019, 11.54 uur
Door: · Foto: AT5 via Mara Gabriëlle

De politie laat op Facebook weten behoorlijk ontstemd te zijn over de situatie rondom een reanimatie van gisterenmiddag in een tram in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat.

Een 77-jarige man raakte onwel en moest gereanimeerd worden, schreef AT5 eerder op de dag. Daardoor ontstond er paniek in de tram. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. In het bericht schrijft de politie dat ze 'bijna werden belet in hun werk' door de omstanders. Met name om de hoeveelheid mensen die stond te filmen en te fotograferen tijdens de reanimatie.

Lees ook: Agent tijdens reanimatie in supermarkt gestoord door klant: "Geef even een zak aardappels aan"

"Doordat deze mensen zo in hun foto- en filmwerkzaamheden opgingen, maakten zij ons het levensreddende werk bijna onmogelijk. Zelfs nadat wij mensen fysiek aan de kant hadden geduwd, nam snel iemand anders de plek in", schrijft de politie Zuid/de Pijp.

Onmogelijk gemaakt
De hulpverleners hopen dat omstanders beseffen dat het werk hierdoor 'bijna onmogelijk' gemaakt wordt. "Wij hopen dat deze mensen zich nog eens achter hun oren krabben en zich indenken hoe het is als een naaste van hen op die manier gefilmd wordt."

Door de 'uitstekende levensreddende handelingen' van de hondengeleiders en een toegesnelde arts, is het slachtoffer met een hartslag naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het nu met de man gaat is niet bekend.