Ga naar Content
West-Friesland

Plaats voor ten minste acht Tiny Houses in Enkhuizen

25 maart 2019, 18.41 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Er is plaats voor ten minste acht Tiny Houses in Enkhuizen. De huizen worden geplaatst achter basisschool De Flosbeugel. Uit de meer dan 200 aanmeldingen en 35 locatievoorstellen, bleek al dat er voor de komst van Tiny Houses veel animo is.

Nadat de locatievoorstellen in de raad waren besproken is de locatie ten zuiden van basisschool De Flosbeugel als favoriet uit de bus gekomen. Het gaat om twee afzonderlijke grasvelden: aan het einde van de straat Berrie en aan de Melkbon. "De plekken bieden een goed mogelijke inpasbaarheid in de aanwezige woonomgeving en zijn daarmee in ruimtelijk opzicht erg geschikt", schrijft het college per brief.

Lees ook: Grote belangstelling Enkhuizers voor Tiny Houses

Een aantal van vier Tiny Houses per plek is volgens het college gemakkelijk haalbaar. Het precieze aantal is nog afhankelijk van de definitieve inrichting. Welwonen heeft aangegeven in eerste instantie een aantal van acht Tiny Houses te willen plaatsen. "Wij zullen hen aanmoedigen om er op termijn meer te plaatsen. Hiervoor kan een van de andere aangedragen locaties in beeld worden gebracht", aldus het college.

Lees ook: Mogelijk in het voorjaar eerste Tiny Houses in Enkhuizen

In november werd er een website gelanceerd waarbij geïnteresseerden zich konden aanmelden en inwoners werd opgeroepen locaties aan te dragen. Als alles volgens planning verloopt kunnen de Tiny Houses in het vierde kwartaal 2019 worden geplaatst.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws eerder maakte over Lieke (9) die erg graag in een Tiny House wil wonen:

Lieke droomt van eigen Tiny House: "Wil graag duurzaam wonen" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!