Ga naar Content
West-Friesland

Grote belangstelling Enkhuizers voor Tiny Houses

12 november 2018, 18.35 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Begin november is de website tinyhouse-enkhuizen.nl online gegaan. De hele maand kunnen Enkhuizers meedenken over geschikte locaties en jeugd boven de 23 jaar die graag een tiny house willen krijgen kunnen zich online aanmelden.

Na twee weken blijkt dat er veel belangstelling voor de kleine huisjes is. Meer dan tweehonderd aanmeldingen zijn er al binnen gekomen op de site. Hieruit kan worden opgemaakt hoe nijpend het tekort aan geschikte woningen is voor de jongeren van Enkhuizen, zo stelt onze mediapartner WEEFF. 

Lees ook: Veel animo voor Tiny Houses in Bergen: "We willen ze ook voor sociale huur"

Ook is er tot nu toe al flink meegedacht over de locaties waar de tiny houses kunnen staan. De ingebrachte voorstellen gaan van de Haling tegenover Enza zaden tot het terrein bij de Oksel. Ook het open stuk grond tussen de Melkbon en Flosbeugel is ingebracht als locatie voor de tiny houses.

Lees ook: Haarlemmermeer wil tiny houses: "Een uitkomst voor woningtekort"

Wethouder Struijlaart en Harry Draaisma van Welwonen wachten tot eind van deze maand nog alle reacties af om dan in december te kijken welke van de ingebrachte locaties het meest geschikt zijn en hoeveel woonunits er dan geplaatst zouden kunnen worden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!