Ga naar Content
Amsterdam

Politie onderzoekt doodsbedreigingen aan adres Baudet tijdens antiracisme-demo

24 maart 2019, 14.44 uur
Door: AT5 · Foto: Peter de Neef

De politie gaat onderzoek doen naar een video die is opgedoken van de antiracisme-demonstratie in Amsterdam. Op de beelden zijn onder meer verwensingen aan het adres van Thierry Baudet te zien.

In een video van Up! Network is te zien hoe een van de betogers op de melodie van 'If you're happy and you know it (clap your hands)' zingt: "Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf."

"In sommige filmpjes is te horen dat er tijdens de demonstratie uitingen zijn gedaan die mogelijk als bedreigend kunnen worden ervaren. Wij zijn hiervan op de hoogte en zullen, in overleg met het Openbaar Ministerie, onderzoek doen", zegt de politie op Twitter.

Lees ook: Gemeente houdt rekening met tegengeluiden bij antiracisme-demo en stelt voorwaarden

Zo'n duizend betogers liepen zaterdag mee met de mars om zich uit te spreken tegen racisme. De politie meldde zaterdag nog dat de tocht zonder incidenten verliep, maar dat wel enkele aanhoudingen verricht.

'Schokkend en onacceptabel'
Vanuit de politiek worden de uitspraken nadrukkelijk veroordeeld. "Walgelijk. Ik ben het absoluut niet met Baudet eens. Maar meningsverschillen los je op met woorden. Niet met bedreigingen. Ik hoop op aangifte en het oppakken van deze man", zegt VVD-raadslid Marianne Poot op Twitter.

Ook wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) is duidelijk. "Schokkend en onacceptabel. Dit past niet in de democratie en in de demonstratie van gisteren. Alle signalen van belediging en strafbare uitingen worden terecht onderzocht door het OM", tweet hij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!