Ga naar Content

Groeispurt voor Forum voor Democratie: wie geeft zijn plekje op voor een andere provincie?

Forum voor Democratie is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezing. De partij komt in Noord-Holland uit op negen zetels. Toch lijkt het succes ook een keerzijde met zich mee te brengen: er is namelijk een tekort aan mankracht.

De kandidatenlijst van Noord-Holland overlapt met die van Flevoland. Drie Noord-Hollanders die in onze provincie verkiesbaar waren, hadden deze rol ook in onze buurprovincie. Ze zullen dus hun plek op moeten geven om alle zetels van Flevoland bemand te krijgen. Men mag namelijk maar in één provincie een plek vullen. 

Zo staat de nummer 1 op de lijst, Johan Dessing, in beide provincies op de lijst. Net als de nummer drie, J.P. Vastenhouw en nummer negen, Maxim Gortworst.

Lees ook: Forum voor Democratie en GroenLinks grote winnaars: zo werd er in jouw gemeente gestemd

Wie en of een van deze vertegenwoordigers hun plek gaat opgeven, blijft nog onduidelijk. Feit is dat ze dan zullen moeten verhuizen naar Flevoland. De Noord-Hollandse lijsttrekker Johan Dessing heeft in ieder geval bij NH Nieuws aangegeven, niet in Flevoland plaatst te nemen, maar alleen in onze provincie en de Eerste Kamer waar hij ook verkozen is. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: ANP