Ga naar Content

Heemskerks echtpaar stemt tegen verbindingsweg A8-A9: "Het houdt een keertje op"

Cees en Els van der Kolk uit Heemskerk waren vanochtend al vroeg bij het stembureau: als de allereersten brachten zij daar hun stem uit. En dat is een belangrijke stem, want ze hopen een verbindingsweg tussen de A8 en de A9 - die pal voor de woonwijk waar ze wonen zou moeten komen - tegen te houden.

"Er wordt naar onze mening helemaal geen rekening gehouden met de inwoners van de polder", legt Els uit. "Dat zijn toch zo'n tienduizend mensen die straks te maken krijgen met een bult herrie en fijnstof. We zitten ook al onder de Schiphol-lijn en vlakbij Hoogovens (Tata Steel, red.), dus het houdt een keertje op."

Lees ook: 'Doortrekken A8 naar A9 heeft alleen negatieve effecten'

Samen met de actiegroep 'Houdt Broekpolder Leefbaar' en vele politieke partijen in de IJmond strijden ze al langere tijd om de zogenoemde golfbaan-variant van de verbindingsweg tegen te houden. Daarom stemmen ze op de ChristenUnie, in de hoop dat een nieuwe coalitie naar hun wensen luistert.

☑️ Verkiezingen Provinciale Staten 
Op woensdag 20 maart mogen Noord-Hollanders weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschappen. Volg hier al het laatste verkiezingsnieuws uit jouw buurt.
Foto: NH Nieuws