Ga naar Content
Noord-Holland

Reis jij vandaag met het ov? Deze vervoerders doen mee aan de landelijke staking

17 maart 2019, 21.25 uur · Aangepast 18 maart 2019, 06.23 uur
Door: · Foto: ANP

Maandagochtend wordt landelijk actie gevoerd voor het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar. Medewerkers van verschillende vervoersbedrijven leggen daarom 66 minuten het werk stil. Daardoor rijden op verschillende plekken in onze provincie tijdelijk geen treinen, bussen of trams. Waar dat gaat gebeuren zetten we hier voor je op een rijtje.

NS verschuift de dienstregeling
De NS heeft besloten de hele dienstregeling morgen te verschuiven tot na de korte staking in de vroege ochtend. Van 06.00 tot 07.06 uur rijden er vanwege een pensioenstaking geen treinen. Normaal komt er vanaf een uur of 05.00 uur al wat treinverkeer op gang, maar dat is er morgen dus niet bij.

Lees ook: De eerste treinen rijden morgen pas ná de staking, vanaf 07.06 uur

OV in Amsterdam
Vervoerder GVB kondigt op haar site aan dat er maandagochtend ook geen openbaar vervoer is in Amsterdam. Dit zou dan vanaf 6.00 uur in de ochtend zijn tot aan 7.06 uur. 

Lees ook: Staking in openbaar vervoer Amsterdam; geen trams, bussen en metro's

Houd er wel rekening mee dat na 7.06 uur de trams, bussen en metro's extra tijd nodig hebben om weer gewoon volgens de dienstregeling te kunnen. GVB waarschuwt dat het dus nog zeker een uur tot 1,5 uur kan duren tot alles weer normaal rijdt. 

Niet alle vervoersmaatschappijen nemen deel aan de staking. Vervoersbedrijf Connexxion zegt dat haar bussen en regionale treinen zoveel mogelijk volgense de reguliere dienstregeling rijden. 

Het is mogelijk dat morgenochtend op meer locaties mensen het werk neerleggen uit solidariteit. Hou daarom de actuele reisinformatie en dienstregelingen in de gaten die te vinden zijn op de websites van de vervoerders.

Hulpdiensten met slakkengang
Ook op de snelweg wordt er actiegevoerd. Want medewerkers van onder meer de politie, brandweer, defensie en de ambulance rijden vanuit het hele land naar Den Haag met een snelheid van 66 kilometer per uur. Dat gebeurt vanaf 07.00 uur 's ochtends.

Lees ook: Geen treinen: spoorbonden staken maandagochtend voor de pensioenleeftijd

Veren
De veerponten over het IJ en het Noordzeekanaal varen wel.

Nachtbussen en Schiphollijn
Ritten of delen van ritten van nachtbussen na 06.00 uur, vervallen. Dagvervoer van vóór 06.00 uur, zoals Schipholshuttles 245/246/247 rijdt niet.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!