Gooi

Luisteraars doneren massaal koffers met medicijnen voor vluchtelingen Samos

15 maart 2019, 07.00 uur · Aangepast 15 maart 2019, 07.38 uur

NH Nieuws

MUIDEN - Floor Forrer uit Muiden stond perplex toen ze gisteren de studio van June tot Twaalf binnenliep. Er lagen dozen vol medicijnen die luisteraars van NH Radio de afgelopen dagen gedoneerd hadden om mee te nemen naar het Griekse eiland Samos. Verpleegster Floor gaat daar namelijk vandaag weer naar toe om als vrijwilliger medische hulp te verlenen aan duizenden vluchtelingen in kampen.

Floor (21) was na haar afstuderen als verpleegkundige vastbesloten om een heel jaar op Samos te blijven. Maar het liep anders. "Het geld was op en ik was vreselijk moe, dus ik moest even terug", vertelt Floor aan de keukentafel van haar ouderlijk huis in Muiden.

Toen ze even in Nederland was, sprak June haar om op de radio om haar verhalen over de verschrikkelijke toestanden in de kampen te vertellen. Er werd door de luisteraars geschokt gereageerd. Dus bedacht June een actie om Floor en de mensen in het kamp een handje te helpen met de zware strijd tegen ziekten en andere benauwde omstandigheden in het kamp: een inzamelingsactie voor medicijnen en andere hulpmiddelen. 

Lees ook: Floor uit Muiden keert terug naar Griekse eiland Samos om vluchtelingen te helpen

Daar werd massaal op gereageerd. Een aantal koffers vol met medicijnen kan Floor vandaag meenemen naar het Griekse eiland om de pijn van de vluchtelingen in het kamp iets te verlichten. "Wat ontzettend gaaf. En alles ook nog helemaal nieuw", aldus Floor in de studio. "Ik had zoveel echt niet verwacht. Zelfs kleine potjes Sudocreme. Heel erg bedankt allemaal."

Geen geld
Vandaag vliegt ze opnieuw naar Samos. Dit keer gaat ze slechts twee weken, want geld om langer te blijven heeft ze niet. Wel heeft ze zelf ook koffers vol met medicijnen ingezameld. "Foliumzuur, vitamine D, paracetamol, betadine en vitamines voor kinderen en volwassen. Dat is echt heel hard nodig daar", weet Floor.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!