Amsterdam

Uber-chauffeurs bereiden protest bij kantoor Uber voor

13 maart 2019, 07.54 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Taxichauffeurs die via de app Uber rijden hebben plannen om volgende week maandag te gaan demonstreren bij het Uber-hoofdkantoor in Amsterdam.

Ongeveer vijfhonderd chauffeurs hebben zich verzameld in een speciale Telegram-groep en er is een website gemaakt. "Onze tijd is aangebroken. Na jarenlange uitbuiting is de maat nu vol", staat er op die site.

Lees ook: Illegaal aanbieden Uberpop kost Uber ruim 2,3 miljoen euro

De chauffeurs zeggen veel druk van Uber te ervaren. "Het is helaas een feit dat het vandaag de dag niet meer mogelijk is om de omzettentabel van Uber te realiseren. Het gevolg hiervan is dat wij meer dan 60 uur per week moeten werken! En nog een matige omzet hebben. Wij zullen hier ons dan ook vol op tegen verzetten! Wij stoppen niet voor wij verandering zien!"

'Netjes rijden'
De stoet zou aan het begin van de middag vertrekken vanaf het NDSM-plein in Amsterdam Noord en rond 14.00 uur stoppen bij het Uber-hoofdkantoor aan de Mr.Treublaan. Deelnemers wordt gevraagd netjes te rijden. "Vergeet niet een ieder van ons die deelneemt is het visitekaartje van onze demonstratie!"

Een maand geleden protesteerden chauffeurs die bij Toegelaten Taxi Organisaties zitten ook tegen Uber. Honderden taxichauffeurs reden toen naar het Malieveld in Den Haag.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp