Ga naar Content

Gevallen baby-eekhoorntjes Snotje, Zever en Spacer maken het weer goed

De baby-eekhoorntjes, die in Huizen tijdens de storm uit een boom vielen, maken het weer goed. Dat zegt Brigitte van Bennekom. Zij zorgt met veel liefde voor de diertjes in haar Eekhoornopvang Neder-Veluwe in Lunteren.

Twee kinderen uit het Gooi vonden de jonge eekhoorntjes onderkoeld en piepend om hulp onder een boom. De twee waarschuwden de Dierenambulance. Tegen de tijd dat die gearriveerd waren, was nog een derde eekhoorn uit de boom gevallen. 

Lees ook: Pasgeboren eekhoorntjes waaien uit boom in Huizen

De kinderen hebben de eekhoorntjes op een handoekje in een doos gelegd. Ze hebben de diertjes niet alleen gered, maar ook alle drie een naam gegeven: Snotje, Zever en Spacer. 

"De eekhoorn zijn vermoedelijk uit de boom gewaaid", vertelt Astrid van de Dierenambulance. "Het zijn pasgeboren eekhoorntjes, dus die waaien zo weg."

Couveuse
Om de onderkoelde beestje weer een beetje op temperatuur te laten komen, zijn ze in de couveuse gelegd. "Mocht je een onderkoeld beestje vinden, dan kun je altijd zelf een drinkflesje vullen met warm water en een handoekje eromheen doen. Dat is ook een soort couveuse", legt Astrid uit. 

Lees ook: Dierenopvang redt jong en verzwakt eekhoorntje

Volgens Brigitte gaat het inmiddels weer goed met de eekhoorns. "Ze kunnen hopelijk in mei, als er weer blaadjes in de bomen zijn, losgelaten worden in de natuur."

Zonder moeder verder
Helaas zullen de eekhoorntjes zonder hun moeder verder moeten. "Terugbrengen naar dezelfde boom is niet mogelijk", vertelt Astrid. "De moeder van de beestjes vinden is een drama. Ze zijn zo razendsnel. Dat gaat helaas niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: