Gooi

NL
V

Pasgeboren eekhoorntjes waaien uit boom in Huizen

11 maart 2019, 10.35 uur · Aangepast 11 maart 2019, 10.50 uur · Foto: Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek

In Huizen zijn afgelopen weekend meerdere eekhoorntjes uit een boom gekukeld. Twee kinderen vonden de jonge eekhoorntjes onderkoeld en piepend om hulp onder een boom.

De twee waarschuwden de Dierenambulance. Tegen de tijd dat die gearriveerd waren, was nog een derde eekhoorn uit de boom gevallen. De twee kinderen hebben de eekhoorntjes op een handoekje in een doos gelegd. 

"De eekhoorn zijn vermoedelijk uit de boom gewaaid", vertelt Astrid van de Dierenambulance. "Het zijn pasgeboren eekhoorntjes, dus die waaien zo weg."

Couveuse
Om de onderkoelde beestje weer een beetje op temperatuur te laten komen, zijn ze in de couveuse gelegd. "Mocht je nou een onderkoeld beestje vinden, dan kun je altijd zelf een colaflesje vullen met warm water en een handoekje eromheen doen. Dat is ook een soort couveuse", legt Astrid uit. 

Lees ook: Dierenopvang redt jong en verzwakt eekhoorntje

De eekhoorntjes zijn opgevangen in Eekhoornopvang Neder-Veluwe in Lunteren, waar ze waarschijnlijk groot worden gebracht. "Terugbrengen naar dezelfde boom is helaas niet mogelijk. De moeder van de beestjes vinden is een drama. Ze zijn zo razendsnel. Dat gaat helaas niet", vertelt Astrid.

Volgens Eekhoornopvang Neder-Veluwe gaat het inmiddels weer goed met de eekhoorns. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek