IJmond

Bomen van landgoed Marquette komen terug als fietsenstalling en picknicktafels

11 maart 2019, 20.06 uur · Foto: NH / Dennis Mantz

Whatsapp

Een deel van de beeldbepalende bomen aan de oprijlaan van landgoed Marquette keert na de kap terug als fietsenstalling of picknicktafel. Dat vertelt PWN-boswachter Paul van der Linden aan NH Nieuws. "De fietsenstalling komt aan het begin van de laan en de twee tafels plaatsen we op het landgoed."

Van der Linden wijst er direct op dat de aandacht voorlopig nog ligt op het 'netjes volbrengen' van de kap op het landgoed, waar ook vandaag nog volop gewerkt wordt. "We liggen op schema en ik vermoed dat de aannemer dinsdag de laatste bomen gaat kappen", vertelt hij tevreden. "Daarna buigen we ons over het hout. De snippers kunnen weg, maar het kan zijn dat ik de aannemer ga vragen om een deel van de boomstammen wat langer te laten liggen", aldus de boswachter.

Een paar dagen geleden ging de bomenkap van start, zoals te zien is in onderstaande reportage:

Bomenkap Marquette doet pijn - NH Nieuws

Het plan om van het hout een fietsenstalling te timmeren komt volgens de boswachter uit de koker van een Heemskerkse wethouder. Tegelijkertijd kreeg PWN ook suggesties van dorpsbewoners. "We verzamelen nu de plannen. Daar zitten zeker ideeën bij voor bankjes, maar ook andere dingen. Binnenkort maken we de daar de balans voor op."

Tekst gaat door onder de foto:

De omstreden kap van achtenveertig oude bomen aan de oprijlaan van Chateau Marquette nadert zijn einde. In oktober worden koningslindes geplant.

Lees ook: Bomenkap in Heemskerk begonnen: "Dit doet pijn"

De oprijlaan naar het kasteel in betere tijden. De tekst gaat door onder de foto:

Dinsdagmiddag zijn er veertig van de achtenveertig bomen met een markering gekapt. En die werkzaamheden konden rekenen op veel bekijks, vertelt Van der Linden. "Sommigen kijken er tevreden naar, anderen niet. Dat hoort erbij. Gelukkig verloopt het allemaal gewoon goed", aldus de boswachter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp