IJmond

NL
V

Jongeren overtreden samenscholingsverbod Pilotenbuurt in Beverwijk

9 maart 2019, 19.09 uur · Foto: NH Nieuws

Zeven jongeren hebben gisterenmiddag een boete gekregen van de politie omdat zij het samenscholingsverbod in de Beverwijkse Pilotenbuurt overtreden hebben. De agenten kwamen bij de groep uit na een melding van een schooldirecteur dat een jongen (19) een meisje lastig viel.

De 19-jarige jongen uit Beverwijk had eerder al een toegangsverbod gekregen voor de school. De directeur belde de politie omdat de Beverwijker, die niet op deze school zit, zich opdrong aan een leerlinge. Toen de politie aankwam bij de school aan de Plesmanweg bleek dat de jongen daar was met een groep andere jongeren. Omdat er momenteel een samenscholingsverbod geldt schreef de politie boetes uit aan de groep en de Beverwijker.

Boetes
De zes vrienden hoeven enkel ieder boete voor het samenscholen te betalen. De jongen die het meisje lastig viel werd echter ook meegnomen naar het politiebureau en moet een extra boete van 180 euro betalen, omdat hij niet bij de school mag komen. 

Lees ook: Samenscholingsverbod voor Pilotenbuurt in Beverwijk na geweld van jeugdbende

Vanaf vorige maand geldt in de Pilotenbuurt in Beverwijk een verbod om samen te scholen. De burgemeester vond dit noodzakelijk na een reeks aan mishandelingen die zijn gepleegd door een gewelddadige jeugdbende. 

Lees ook: Leger des Heils hoopt positief verschil te maken in 'geterroriseerde' Pilotenbuurt

BOETES VOOR OVERTREDEN SAMENSCHOLINGSVERBOD Zeven jongeren hebben vrijdagmiddag een boete gekregen voor het overtreden...

Posted by Politie IJmond on Saturday, March 9, 2019
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!