IJmond

Leger des Heils hoopt positief verschil te maken in 'geterroriseerde' Pilotenbuurt

20 februari 2019, 12.59 uur · Aangepast 20 februari 2019, 13.48 uur

NH Nieuws

BEVERWIJK - Al weken gaat het in de Beverwijkse Pilotenbuurt over niets anders dan de gewelddadige jeugdbende die de wijk in zijn greep houdt. Majoor van het Leger des Heils, Dini Veenendaal, wil daar snel verandering in brengen. "We willen laten zien dat het ook anders kan; laten we er samen wat moois van gaan maken."

Het Leger des Heils Korps Kennemerland is middenin de Pilotenbuurt gevestigd , waar vorige week een samenscholingsverbod werd ingesteld door de burgemeester van Beverwijk. Maar van de mishandelingen, vernielingen en intimidaties krijgt Dini weinig mee. "Wonderlijk toch?", vertelt ze NH Nieuws. "Natuurlijk hebben we dat gelezen, maar wij hebben niets gezien. Terwijl we hier, of in de buurt, ook vaak 's avonds nog aanwezig zijn", aldus Dini.

Lees ook: Samenscholingsverbod voor Beverwijkse Pilotenbuurt na geweld jeugdbende

Samen met haar man Teus Veenendaal maakt de majoor vandaag een rondgang door de buurt. Teus, maatschappelijk werker, wil vooral vooruit kijken. "We hopen hier positief het verschil te kunnen maken, dat verdient de wijk", vertelt hij. "Die jongens doen dat niet zomaar. Ze hebben een verhaal en als daar niet naar geluisterd wordt, dan gaat het van kwaad tot erger. Een luisterend oor is een stap vooruit. Dus zijn ze welkom en willen we graag met ze in gesprek gaan", aldus Teus.

Niet meer naar buiten
In de buurt ontmoeten ze de bezorgde Tiny. Ze is blij met de inspanningen van Dini en Teus. "Ik durf 's avonds niet meer de deur uit", vertelt ze voor de camera." Ik zou het heel fijn vinden als het Leger een positieve tegenhanger kan zijn voor de buurt. Ik ken mijn buren amper, we praten in deze buurt maar weinig met elkaar."

Lees ook: 'Negentien vernielingen en mishandelingen gelinkt aan jeugdbende Beverwijk'

Werelddag
Volgende maand organiseert het Leger des Heils een Werelddag, waarbij eten uit verschillende landen wordt geserveerd op de locatie tegenover het Kennemer College. "Dat het leuk is om elkaar te ontmoeten en van elkaar kunt leren. Voor iedereen; vanavond hebben we een veragdering en dan volgt een datum snel."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!