Ga naar Content

Omwonenden en partijen maken zich zorgen over veiligheid in vuilstort-park Nauerna

Park Nauerna in Assendelft is voor onbepaalde tijd met netten afgesloten door de gemeente Zaanstad. In het gedeelte van het park dat op een voormalige vuilstort ligt, zou vervuild water uit de bodem omhoog komen.

Wat er precies lekt is niet bekend. Volgens de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) en Democratisch Zaanstad zou er een 'blauwe smurrie' zijn aangetroffen. "Wij willen weten: wat is er gevonden? Wat is die blauwe stof? Wat zit daar in?", vraagt Harrie van der Laan van de POV. "Want het is met een rede dat de GGZ besluit om hem onmiddellijk te sluiten."

Lees ook: Vuilstort-park Nauerna voor onbepaalde tijd gesloten vanwege 'blauwe smurrie'

Bewoners maken zich al langer zorgen over de veiligheid in het park. "Nee, ik loop hier niet graag. Ik ben geen wetenschapper, maar ik vertrouw het niet", aldus Richard Rietveld. "Het stinkt hier ook naar rotte eieren. Het voelt niet prettig en in de zomer blijf ik hier liever weg." 

Lees ook: Afvalzorg vindt sluiting vuilstort-park Nauerna onnodig: "Alles is veilig"

Afvalzorg vindt de maatregel van de gemeente Zaanstad om Park Nauerna in Assendelft tijdelijk te sluiten 'buiten proportie en onvoldoende onderbouwd'. Volgens de afvalverwerker is recreëren in het park 'absoluut veilig'.

Volgende week woensdag is er een informatieavond over de sluiting van het park.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws