Ga naar Content
Schiphol

Schiphol opent nieuwe luxe lounge Business- en First Class-passagiers

7 maart 2019, 22.01 uur · Aangepast 8 maart 2019, 18.30 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet / Schiphol

Op Schiphol is een nieuwe lounge geopend voor Business- en First Class-passagiers: de Star Alliance Lounge. De wachtruimte is uitsluitend bedoeld voor reizigers die met een maatschappij vliegen die deel uitmaakt van de Star Alliance alliantie. Dit zijn onder andere Lufthansa, Singapore Airlines en United.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De alliantie is een samenwerkingsverband tussen meerdere luchtvaartmaatschappijen. KLM maakt deel uit van Skyteam, net als Air France, Delta Air Lines en Korean Air. Star Alliance is de grootste club met 28 maatschappijen. Tenslotte is er de One World-alliantie, met onder andere British Airways en American Airlines.

Lees ook: Panoramaterras Schiphol tijdelijk dicht: "Ik kijk mijn ogen uit!"

De Star Alliance Lounge is geopend op de plek waar ooit het Touch Down-restaurant zat, tegenover het Panoramaterras. Naast de nieuwe lounge zit nu ook de Aspire Lounge, dat eerst een verdieping lager zat in het Schengendeel van Schiphol. Die wachtruimte moest plaatsmaken voor de verbouwing van Terminal 1.

Aan comfort geen gebrek in de nieuwste lounge van Schiphol:

De nieuwe lounge op Schiphol: de Star Alliance Lounge - NH Nieuws/Doron Sajet

Er kan gratis gegeten en gedronken worden. Er zijn voldoende stopcontacten en USB-poorten en de lounge heeft een eigen wifi-netwerk. Jaarlijks vervoeren de Star Alliance-airlines zo'n 90.000 reizigers van en naar Schiphol.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!