Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Panoramaterras Schiphol tijdelijk dicht: "Ik kijk mijn ogen uit!"

28 februari 2019, 15.41 uur · Aangepast 28 februari 2019, 16.45 uur · Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Je geliefde uitzwaaien of een dagje vliegtuigspotten kan voorlopig niet op het Panoramaterras van Schiphol. Het terras is vanaf morgen enkele maanden gesloten in verband met bouwwerkzaamheden in Vertrekhal 1 en Lounge 1.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Net als bij Vertrekhal 2 en 3 verhuist de veligheidscontrole naar een verdieping boven de incheckbalies. De enige route naar het Panoramaterras wordt tijdens de werkzaamheden gebruikt door de bouwbedrijven.

Lees ook: Informatiesbalies Schiphol verdwijnen: "Ik word vervangen door een praatpaal"

Op de laatste dag voor de maandenlange sluiting staan zoals elke dag mensen te kijken, te fotograferen en te zwaaien op het terras. Een man uit het Gelderse Duiven is er juist weer voor het eerst sinds een lange tijd: "Toen ik klein was voor het laatst, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Ik kijk mijn ogen uit, al die grote Boeings! Ik vind het spectaculair om te zien."

(Artikel gaat verder onder de video)

Panoramaterras Schiphol tijdelijk dicht: "Ik kijk mijn ogen uit!" - NH Nieuws/Doron Sajet

Schiphol verwacht het terras in juli weer te kunnen openen. In de tussentijd raadt de luchthaven aan om bij de Buitenveldertbaan en de Polderbaan te gaan vliegtuigspotten. Uitzwaaien is voorlopig alleen in de vertrekhallen mogelijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!