Ga naar Content
IJmond

Slakpannen die grafietregens 'aanzienlijk verminderen' aangekomen bij Tata

7 maart 2019, 16.10 uur · Aangepast 7 maart 2019, 17.16 uur
Door: · Foto: Tata Steel

Bij Tata Steel zijn vandaag nieuwe slakpannen aangekomen die de hoeveelheid grafiet die vrijkomt bij het kiepen van slak moeten verminderen. Dat meldt de staalfabriek in een persbericht.

Slak is een bijproduct dat vrijkomt bij de productie van ruw ijzer en staal. Bij de verwerking van slak kan grafiet vrijkomen, wat voor grafietregens zorgt. Met de nieuwe slakpannen zouden de slakken langer kunnen koelen, waardoor er minder stof vrij komt. Dit zou de grafietregens die inwoners van de IJmond teisteren 'aanzienlijk' moeten verminderen volgens Tata. Hoe effectief de maatregel precies is, wordt niet gemeld in het persbericht.

Lees ook: Vergunningsaanvraag voor bouw hal Tata Steel met spoed behandeld

De komende maanden worden nog meer slakpannen besteld. Het gaat om een maatregel om op de korte termijn overlast te verminderen tot de aangekondigde fabriekshal klaar is. Deze hal moet de uitstoot van grafiet tegenhouden. De vergunningsaanvraag voor de bouw is vorige week vrijdag ingediend.

Lees ook: Dorpsraad Wijk aan Zee wil nieuw longkankeronderzoek

Tata schrijft dat ze binnenkort te start met de werkzaamheden voor de buitenkant van de fabriekshal. Een definitieve datum wordt nog bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!