Ga naar Content
Sport

Bibian Mentel ondergaat vier uur durende operatie vanwege tumor in rug

6 maart 2019, 15.51 uur
Door: · Foto: Facebook / Edwin Spee

Snowboardster Bibian Mentel moest vandaag een vier uur durende operatie ondergaan vanwege een tumor in haar rug. Dat meldt haar man, Edwin Spee, op Facebook.

De snowboardster had de laatste weken last van haar onderrug en liet een scan maken. "Vorige week naar Canada geweest, maar Bibian mocht niet mee de berg op want een tumor onder in haar rug had de wervel al zo verzwakt dat hij kon breken", meldt Edwin op Facebook.

Vandaag volgde de operatie om de tumor te verwijderen. "Een vier uur durende operatie en natuurlijk niet zonder risico's, maar hopelijk gaat alles net zo goed als in haar nek."

Lees ook: Bibian Mentel focust zich op Dancing with the Stars: "Wil niet dat mijn leven draait om kanker"

Mentel heeft al meerdere keren moeten strijden tegen kanker. In 2001 werd een onderbeen van Mentel geamputeerd vanwege botkanker. Daarna keerde de ziekte meerdere keren terug.

Kampioen
Op de Paralympische Spelen behaalde de snowboardster drie keer goud. Ze werd in 2014 in Sotsji kampioen snowboardcross. Vorig jaar behaalde ze in Pyeongchang wederom goud op het onderdeel snowboardcross en daarnaast ook op de banked slalom. Datzelfde jaar besloot ze te stoppen met de sport.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!