Gooi

Bibian Mentel focust zich op Dancing with the Stars: "Wil niet dat mijn leven draait om kanker"

10 januari 2019, 22.06 uur · Aangepast 11 januari 2019, 13.25 uur

NH Nieuws

LOOSDRECHT - "Joh, waarom stort jij je nou weer in zo'n avontuur als dit?" Deze vraag wordt Bibian Mentel eens te meer gesteld, nu ze bekend maakte mee te gaan doen met het programma Dancing with the Stars.

Bibian is meervoudig snowboardkampioene en ereburger van de gemeente Wijdemeren. Ook werd helaas al tien keer kanker bij haar ontdekt. "Ik ben al 18 jaar bezig met de ziekte en ik ben al 18 jaar kankerpatiënt. Ik wil niet dat mijn leven draait om kanker. Nee, mijn leven draait om mijn leven leiden. Pluk de dag", zegt ze tegen NH Nieuws.

Lees ook: Van de piste naar de dansvloer: Bibian Mentel doet mee aan Dancing with the Stars

Toen haar gevraagd werd mee te doen aan het programma, was ze direct enthousiast. Bibian's Amerikaanse vriendin Amy Purdy is ook paralympisch snowboardster en mist twee onderbenen. Ze deed mee aan de Amerikaanse variant van het programma en schopte het tot de finale. "Toen heb ik dat gevolgd met tranen in mijn ogen, hoe goed ze dat deed. Fantastisch!"

Lees ook: Bibian Mentel zet punt achter snowboardcarrière

Omdat ze door botkanker haar onderbeen verloor, krijgt Bibian een speciale dansprothese. Ook heeft ze samen met haar man alvast stijldanslessen genomen, om de basis onder de knie te krijgen. Danservaring heeft de snowboarder namelijk totaal niet.

Een van Bibian's tegenstanders in het programma is Heleen van Royen. De rest van de kandidaten is nog niet bekendgemaakt. Haar kansen schat ze redelijk in: "Ja, ik denk dat ik een klein beetje gevoel voor bewegen heb, aan de andere kant: geen idee! Het wordt volgens mij een heel mooi avontuur!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!