Ga naar Content
Schiphol

Londen populairste bestemming vanaf Schiphol, Kamer wil van Brusselvluchten af

5 maart 2019, 16.15 uur · Aangepast 5 maart 2019, 17.08 uur
Door: · Foto: Heathrow Airport

De Londense luchthaven Heathrow was vorig jaar de populairste bestemming vanaf Schiphol. Met ruim 1,7 miljoen reizigers staat Heathrow opnieuw op nummer 1, gevolgd door Barcelona (1,4 miljoen) en Parijs (1,2 miljoen). In de top 20 volgen nog Londen Gatwick en Londen Luton.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De meeste vluchten naar Heathrow worden uitgevoerd door KLM, gevolgd door British Airways. Vanaf Schiphol kun je naar alle zes grote Londense luchthavens vliegen. Behalve KLM en British Airways vliegen ook EasyJet, FlyBe en Vueling naar een of meerdere vliegvelden van de Britse hoofdstad. 

Lees ook: Vlucht naar Londen populairst bij reizigers vanaf Schiphol

Van de intercontinentale bestemmingen is Dubai net vorig jaar het populairst. De meeste passagiers vliegen met Emirates, die drie dagelijkse vluchten heeft, waarvan twee met een mega-Airbus, de A380. Na Dubai volgen New York JFK en Atlanta.

Lees ook: NH Airtime: Airbus stopt met de A380, de 'superjumbo'

60 vluchten per dag
Critici van Schiphol vinden dat de vele vluchten naar bestemmingen zoals Londen, Brussel en Parijs vervangen moeten worden door snelle treinverbindingen. Per dag vertrekken er zo'n 60 vluchten vanaf Amsterdam naar de zes Londense luchthavens. De Eurostar-trein rijdt dagelijks twee keer tussen de twee hoofdsteden. Vanaf juni komt daar een dagelijkse rit bij.

De kleinste van de zes is London City Airport, een kleine luchthaven midden in het zakencentrum van Londen. Kort geleden vloog de Ierse maatschappij Cityjet nog meerdere keren per dag van Amsterdam naar London City. NH Airtime vloog een keer mee in de cockpit (tekst gaat verder onder de video):

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vluchten naar Brussel in de ban
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat KLM stopt met vluchten van Schiphol naar Brussel. Naar aanleiding van een motie van GroenLinks is een meerderheid voor de optie om die route voortaan alleen per trein te laten uitvoeren. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur is daar tegen. Vanaf Schiphol is KLM de enige maatschappij die op Brussel vliegt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!