Ga naar Content
Schiphol

NH Airtime: Airbus stopt met de A380, de 'superjumbo'

26 februari 2019, 16.11 uur · Aangepast 26 februari 2019, 18.18 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Het hing al een tijdje in de lucht, maar half februari was het definitief: de Europese vliegtuigbouwer Airbus stopt met de productie van de A380. De laatste superjumbo's rollen in 2021 van de fabrieksband. Geliefd bij zowel vliegend personeel als passagiers, maar Airbus verdiende er helaas niet genoeg geld mee om er meer verder te gaan.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Op Schiphol zie je ze ook dagelijks aankomen en vertrekken. En de Airbus A380-800 is een echte publiekstrekker. Als het mooi weer is en iedereen is vrij, komen zowel spotters als dagjesmensen die verder niets met luchtvaart hebben, de superjumbo aanschouwen als hij de Polderbaan of de Buitenveldertbaan weer aandoet.

Lees ook: Einde Airbus A380, een publiekstrekker op Schiphol

Er landen er dagelijks twee en in de zomer zelfs drie op Schiphol. Maar lang niet zoveel als op luchthavens als Parijs Charles de Gaulle, Londen Heathrow, Frankfurt of New York JFK. Met die van Emirates en China Southern zijn we dus wel inmiddels bekend, maar hoe zit het met de A380's van maatschappijen die zich nooit op Schiphol laten zien...

NH Airtime: Airbus stopt met de A380, de 'superjumbo' - NH Nieuws/Doron Sajet