Ga naar Content
Amsterdam

Nog een paar ritjes en dan is het over voor lijn 51 tussen Amsterdam en Amstelveen

2 maart 2019, 16.11 uur
Door: AT5 · Foto: commons.wikimedia.org

Het is vandaag de laatste dag dat reizigers met metro 51 kunnen reizen. De metrolijn, die de afgelopen tijd door behoorlijk wat verstoringen werd geplaagd, rijdt vanwege het voorbereiden van een nieuwe verbinding tot 2021 niet.

"Wie wel eens met metro 51 reist weet het: hij is aan vervanging toe", aldus het GVB. Het vervoersbedrijf zal om die reden aan een nieuwe verbinding werken. Ook de metrohaltes worden aangepast en de lijn wordt omgebouwd tot een tram.

Lijn 51 rijdt vanaf morgen niet meer tussen Amstelveen Westwijk en station Amsterdam Zuid. Het vervoersbedrijf adviseert reizigers om als alternatief tram 5 en de vervangende buslijn 55 te nemen. Lijn 51 rijdt dan tussen Amsterdam Centraal en Isolatorweg, in de buurt van station Amsterdam Sloterdijk.

Lees ook: Over twee weken geen metrolijn 51 meer: "Reiziger staat niet meer centraal"

Metrofans verzamelen zich vanavond om 23.30 uur op station Zuid voor een 'uitzwaaimoment' om afscheid te nemen van metro 51. De groep zal gezamelijk via station Westwijk reizen naar Amsterdam Centraal en stoppen op alle tussengelegen stations.

Twee weken geleden ging NH Nieuws mee met een van de laatste ritten

Geen lijn 51 meer - NH Nieuws