Ga naar Content
West-Friesland

Twee vliegen in één klap: leegstaande winkelpanden in binnenstad Hoorn worden woningen

28 februari 2019, 11.16 uur
Door: · Foto:

Horinezen kunnen binnenkort in winkelpanden in de binnenstad gaan wonen. De Hoornse raad is positief over het plan vanuit diverse raadsfracties en hoopt daarmee twee problemen in één keer aan te pakken: de schrijnende winkelleegstand en het nijpende woningtekort.

De gemeenteraad heeft tot 2022 een budget van 500.000 euro vrijgemaakt voor het plan 'Wonen boven en in winkels'. Vooral jongeren zouden volgens de gemeenteraad een interessante doelgroep zijn voor de winkelwoningen. 

Lees ook: In Hoorn huist misschien wel het kleinste museum van West-Friesland

Het voorstel werd ingediend door de VVD en Fractie Tonnaer samen met de PvdA, Christen Unie, De Realistische Partij, VOCHoorn en Sociaal Hoorn. Een paar jaar terug had Hoorn een soortgelijke regeling genaamd 'Wonen boven winkels'. Daardoor werden tot 2013 bijna honderd nieuwe woningen in de binnenstad gerealiseerd. 

Lees ook: Studenten willen toerisme naar Hoorn halen: 'Amsterdam first, West-Friesland second'

Of het benodigde geld vrijgemaakt kan worden voor een subsidieregeling voor pandeigenaren besluit de raad op 25 juni. Dan heeft de raad een compleet inzicht in de gemeentelijke financiën en de mogelijke keuzes die gemaakt kunnen worden.

Lees ook: Gemeente Hoorn gaat snelservice invoeren voor digitale vergunningen

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!