Ga naar Content
West-Friesland

Sprookjeswonderland schroeft rookbeleid verder op: "Goed voorbeeld voor kinderen zijn"

28 februari 2019, 06.27 uur · Aangepast 28 februari 2019, 11.10 uur
Door: · Foto: Sprookjeswonderland

Rokende bezoekers van Sprookjeswonderland in Enkhuizen worden bij de start van dit zomerseizoen verbannen naar aangegeven rokersgebieden. Het park doet dit om "mee te gaan met de maatschappelijke discussie die over dit onderwerp wordt gevoerd".

Dat zeg directeur Matthijs de Vries tegen NH Nieuws. Het park wil graag een bijdrage leveren en pionier zijn in een gezondere toekomst. "Omdat onze doelgroep vooral kinderen zijn, moeten we zorgen voor een goed voorbeeld."

Het pretpark heeft al een streng rookbeleid. Zo is roken niet toegestaan in overdekte locaties, het bekende Sprookjesbos en bij de wachtrijen voor de attracties. 

Lees ook: Sprookjeswonderland en Linnaeushof voeren strenger rookbeleid in

Rokers mogen hun sigaretten nog wel mee naar binnen nemen, maar  vier of vijf speciale rookzones, op afgelegen plekken waar geen kinderen langskomen. Hier kunnen sigarettengebruikers alsnog hun nicotinedosis inhaleren. Op termijn moeten ook die rookpunten verdwijnen. "We strijden voor een compleet rookvrij pretpark. Die laatste stap gaan we zeker maken, maar wanneer is nog even de vraag. Dat ligt aan de maatschappelijke lijn die wordt getrokken."

Discussies
Eerder zei de directeur nog tegen NH Nieuws dat een dergelijk rookverbod een brug te ver is. "Er is nog een grote groep mensen die wel rookt en we willen niet de eerste zijn met rookplekken. Dat geeft ook veel discussies", aldus De Vries in 2017. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!