Ga naar Content
IJmond

Kindervrijmarkt Beverwijk keert dit jaar niet terug in Breestraat: "In 2020 wel!"

28 februari 2019, 06.24 uur · Aangepast 28 februari 2019, 10.14 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De kindervrijmarkt op Koningsdag weer terug in de Breestraat: dát is wat een hoop Beverwijkers het liefst zouden zien. Maar helaas voor hen gaat dat er dit jaar sowieso nog niet van komen. Het burgerinitiatief van Toby Heerema is vlak voor de finish gesneuveld.

In 2017 moest de Oranjevereniging vanwege een grootscheepse renovatie aan de winkelstraat noodgedwongen uitwijken naar het parkeerterrein, pal voor het stadhuis. Ondanks felle kritiek van inwoners van de stad wil de organisatie om praktische en financiële redenen vasthouden aan die 'nieuwe' locatie, zo liet de secretaris onlangs aan NH Nieuws weten.

Lees ook: Vergunning voor vrijmarkt op Breestraat aangevraagd: "Het is wachten op groen licht"

Beverwijker Toby Heerema begon vervolgens een petitie om de vrijmarkt weer terug in de Breestraat te krijgen, daar waar het hoort volgens hem. Maar ondanks vele gesprekken op het stadhuis, onder andere met de burgemeester én met de Oranjevereniging, gaat het niet lukken om alles regeltechnisch op tijd in orde te krijgen voor Koningsdag 2019. Volgens Inge Rood, een van de mensen die zich achter het initiatief van Heerema heeft geschaard, komt dat doordat Heerema plotseling van gedachten is veranderd. Zonder medeweten van de anderen heeft hij een streep door het initiatief gehaald, zo licht ze toe. 

2020
"Maar in 2020 gaat het er wat ons betreft van komen!", zegt Paul Steeman op Facebook. Steeman is een van de Beverwijkers die zich heeft aangesloten bij het initiatief van Heerema.

"We weten nu wel wat we moeten doen om het voor 2020 wél voor elkaar te krijgen en daar gaan we dan ook voor!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!