Ga naar Content

Vergunning voor vrijmarkt op Breestraat aangevraagd: "Het is wachten op groen licht"

Als het aan Toby Heerema ligt, keert de vrijmarkt in Beverwijk dit jaar nog terug op de Breestraat. De vergunning om de kindermarkt op de Breestraat te laten plaatsvinden, kan volgens de opgetogen Beverwijker niet lang meer op zich laten wachten. "We voldoen aan alle punten; het is wachten op groen licht."

In 2017 moest de Oranjevereniging vanwege een grootscheepse renovatie aan de winkelstraat noodgedwongen uitwijken naar het parkeerterrein, pal voor het stadhuis. Ondanks felle kritiek van inwoners van de stad wil de organisatie om praktische en financiële redenen vasthouden aan die 'nieuwe' locatie, zo liet de secretaris aan NH Nieuws weten.

Lees ook: Vrijmarkt Beverwijk ook dit jaar niet op Breestraat: "Welke petitie?"

Heerema zet zich ondertussen onverstoorbaar in om de vrijmarkt weer terug te brengen naar de Breestraat, waar het van oudsher wordt gehouden. Als het kan met hulp van de Oranjevereniging, anders lijkt een initiatief naast dat van de vereniging niet ondenkbaar. "Het moet gewoon gaan lukken. We hebben op het stadhuis ook al verschillende gesprekken achter de rug, ook met de burgemeester. We voldoen aan alle criteria", aldus Heerema.

Vergunningsaanvraag
Inge Rood van Democraten Beverwijk staat naast Toby en werkte mee om de vergunning aan te vragen. Ook stapte ze bij alle ondernemers binnen voor draagvlak. "Van de 45 winkeliers waren er twee tegen", vertelt ze. "Wat Toby doet, is fantastisch. Ieder burgerinitiatief moet je steunen. En zeker deze, want wat mij betreft komt er dit jaar een vrijmarkt op de Breestraat."

De gemeente Beverwijk heeft de vergunningsaanvraag in behandeling genomen. Voor Toby is het afwachten op een verlossend antwoord. "We gaan ervoor om Koningsdag voor iedereen in Beverwijk te laten knallen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH / Dennis Mantz