Ga naar Content

Badhoevedorpers bezorgd om plannen terrein oude A9: "Geen behoefte aan hoogbouw"

De A9 dendert inmiddels niet meer dwars door het dorp, maar de Badhoevedorpers hebben nieuwe, grote zorgen: de plannen van de gemeente met het nu braakliggende terrein. Te weinig groen, te veel hoogbouw en er wordt geen rekening gehouden met de wensen van bewoners en ondernemers. 

"In het centrum komen woontorens van eenentwintig meter hoog. Dat is veel te hoog vergeleken met het dorpse karakter dat wij wilden hebben", zegt Hannie Toussaint van bewonersvereniging Bezorgd Badhoevedorp. 

Winkeliers
De zorgen van lokale ondernemers zijn groot. Hun winkels bij de Sloterweg bestaan niet meer in de nieuwe plannen. De winkels moeten plaatsmaken voor een gezondheidscentrum, waar bijvoorbeeld artsen en fysiotherapeuten zullen vestigen. Het nieuwe winkelcentrum komt op de plek van de oude A9, waar ook drie grote supermarkten komen.
 
 
"Het wordt voor mij heel erg moelijk om over te stappen naar het nieuwe winkelcentrum. De huur zal daar veel hoger liggen en de investeringen zijn erg hoog voor een slager, en die moet je wel kunnen bekostigen", zegt Rob van Vliet van Slagerij Rob. De slager heeft moeite met de situatie. "Dit doet me wel wat, het is af en toe wel pittig", zegt hij. 

Alternatief plan
De gemeente heeft het definitief stedenbouwkundig ontwerp al vastgesteld, maar de wethouder heeft laten weten nieuwe vormen van participatie te onderzoeken. De bewoners organiseerden een avond om de krachten te bundelen. Er wordt gewerkt aan een alternatief plan.
 
 
"We zoeken een dorpscentrum, niet een winkelcentrum", zegt Jorgen Heizenberg van Bezorgd Badhoevedorp. "Met ons plan willen we terug naar de politiek." Het moet een plan worden wat Badhoevedorp zal verbinden en waar ook de speciaalzaken een plek zullen hebben. "Zodat dat het geen eenheidsworst wordt", zegt slager Rob met een knipoog.
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: