Ga naar Content
Sport

Laurens ten Dam weet het zeker, maar EK Wielrennen nog niet definitief naar Alkmaar

27 februari 2019, 10.21 uur · Aangepast 27 februari 2019, 11.25 uur
Door: · Foto: Google streetview / ANP

Wielrenner Laurens ten Dam is er zeker van: het EK Wielrennen komt definitief naar Alkmaar toe dit jaar. Volgens de gemeente Alkmaar loopt de bekende sporter iets te hard van stapel: "Alle lichten staan op groen, maar er is nog geen witte rook."

Eerder deze maand werd bekend dat Alkmaar zich officieel kandidaat heeft gesteld voor de organisatie van het EK wielrennen dit jaar. In zijn podcast Live Slow Ride Fast die vandaag online is gekomen, spreekt Ten Dam zich uit: "Ik werd op de weg hiernaartoe gebeld door de organisatie van het EK wielrennen in Alkmaar, het is rond."

Parcours ontwikkelen
Daarnaast verkondigt hij trots dat hij samen met collega-wielrenner Niki Terpstra gevraagd is ambassadeur van het evenement te worden: "Ze vroegen of ik met Niki mee wil helpen het parcours te ontwikkelen." De Groninger kijkt uit naar die uitdaging: "Als ik toch het parcours mag uittekenen, zou ik zeggen: Munnikenweg erin." 

Lees ook: Alkmaar lonkt naar wielertop: stad officieel kandidaat voor EK 2019

Voor de gemeente Alkmaar lijkt de primeur van Ten Dam iets te vroeg te komen. "We zijn nog steeds in bespreking met de Europese wielerbond." zegt een woordvoerder tegen NH Nieuws. Hij benadrukt dat dat wielerbond nog geen toewijzing aan de stad heeft gedaan.

"De gemeenteraad heeft ingestemd om onszelf kandidaat te stellen. Alle lichten staan dus op groen, maar er is nog geen witte rook." Wanneer deze 'witte rook' dan wel komt, kan de woordvoerder niet zeggen: "Maar we hopen zo snel mogelijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!