Ga naar Content
Amsterdam

Reizigers opgelet: laatste week aangebroken voor metrolijn 51

25 februari 2019, 13.42 uur
Door: · Foto:

Deze week is de laatste week dat metrolijn 51 naar Amstelveen Westwijk rijdt. De metrolijn wordt omgebouwd tot een tramlijn en omgedoopt tot 'Amsteltram'.

De lijn staat al jaren bekend als onbetrouwbaar door het aantal ongelukken dat erop gebeurt en de daarop volgende vertragingen. De hybride metro die over de trambaan kan rijden, kampte regelmatig met verstoringen. Tot groot ongenoegen van de inwoners van Amstelveen. 

Lees ook: Ook vanochtend weer uitgevallen metroritten: "GVB moet echt gaan compenseren"

Toch zien ze de lijn liever niet gaan. Metrolijn 51 was een belangrijke en directe verbinding met station Amsterdam Centraal, en tevens de enige. Bewoners die naar de stad willen, zullen vanaf volgende week moeten overstappen. Vooral voor mensen die slecht ter been zijn, is dat slecht nieuws. 

Lees ook: Over twee weken geen metrolijn 51 meer: "Reiziger staat niet meer centraal"

Totdat de vernieuwde Amsteltram gaat rijden, wat naar schatting eind 2020 zal zijn, wordt de metrolijn vervangen door een snelbus: de 551. Deze zal echter maar bij vier haltes stoppen en rijdt maar eens in de 40 minuten. Het GVB zet ook een bus in op het traject, namelijk lijn 55. Deze bus zal in de spits zelfs elke zeven minuten gaan rijden. Reizigers die van Westwijk naar bijvoorbeeld het gezondheidscentrum of het ziekenhuis willen, moeten overstappen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!