Ga naar Content
Noordkop & Texel

Winkelcentrum Makado maakt zich geen zorgen na zoveelste vertrek winkelier

25 februari 2019, 10.50 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Google Maps

Er is wederom een winkelier gestopt in het Makado Winkelcentrum in Schagen. Dit maal is het bloemenzaak 'Nog ff bloemen' die per 1 maart de deuren sluit. Ondanks het groeiend aantal verdwenen winkels, maakt het centrum zich nog geen zorgen. "Dit is een natuurlijk proces."

Het winkelcentrum zag in 2018 de Sportshop Bouwens vertrekken. Deze maand heeft ook Norah Womenswear haar deuren gesloten. Met het faillissement van Intertoys, die ook een winkel heeft in het winkelcentrum, en het vertrek van de bloemenzaak telt deze maand een totaal van drie zaken die leeg komen te staan. Makado hoopt wel dat Intertoys een doorstart zal maken, want het is 'de enige speelgoedwinkel' in de stad. 

Lees ook: 'Alkmaar Marktstad bestaat al veel langer dan Schagen Marktstad'

Inwoners van Schagen maken zich zorgen over het voortbestaan van het winkelcentrum. Het winkelend aandeel via internet is groter dan ooit.

NH Nieuws sprak daarom met Jourik Pos van Makado. Hij vertelt dat de organisatie zich absoluut bekommert om het vertrek van winkels, maar dat ze het als een 'natuurlijk proces' zien. "Winkels komen en gaan. Niet iedereen redt het in een winkelcentrum", vertelt hij.

Betrokkenheid
Pos is ervan overtuigd dat het nog steeds leuk is om kleding en schoenen te passen en dat er genoeg plek is voor winkelbeleving en gezelligheid. Ook ziet hij het sentiment van inwoners als iets positiefs: "Als mensen zich zorgen maken, betekent het dat Makado leeft in Schagen. Mensen voelen zich betrokken. Dat is alleen maar goed."

Makado gaat dit jaar groots verbouwen en volgens Pos zal dit een 'zuiverende werking' hebben op de winkelbeleving.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!