Ga naar Content
Noordkop & Texel

'Alkmaar Marktstad bestaat al veel langer dan Schagen Marktstad'

19 januari 2019, 17.33 uur
Door: · Foto: Alkmaar Marktstad

De slogan Alkmaar Marktstad bestaat al veel langer dan in Schagen wordt gedacht. De gemeente verweet Alkmaar gisteren dezelfde slogan te gebruiken als Schagen, maar Alkmaar gebruikt de tekst al jaren, zegt Ronny Prins, marktmanager van Alkmaar Marktstad.

Schagen startte in 2017 met de slogan, meldde mediapartner Schagen FM gisteren. De gemeente zei niet blij te zijn met 'het copycat-gedrag van Alkmaar'. Maar Alkmaar zegt de slogan al sinds 2016 te gebruiken. Op de facebookpagina van Alkmaar Marktstad staat een foto van de slogan uit 2016.

Lees ook: Slogan-oorlog: Alkmaar kopieert promotiespreuk van Schagen

Sinds 2016 staat Alkmaar Marktstad ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Stichting Markten Alkmaar, zegt de marktmanager. "Maar dat is alleen een handelsnaam. Naar buiten toe hebben we altijd de naam Alkmaar Marktstad gebruikt." Prins: "750 jaar had Alkmaar toen een markt, vandaar Alkmaar Marktstad."

Positief
Het maakt Ronny niks uit dat anderen dezelfde naam gebruiken als hij. "Deventer doet het ook. Die is al veel ouder. Die gebruiken dezelfde soort slogan. Het is een veelgebruikte titel voor oude steden en dat vind ik positief."
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!