Ga naar Content

Veel buitenlandse 'deelnemers' op Hanenkraaiwedstrijd

Hanen, een gordijn en een oorverdovend kabaal. Dat waren de ingrediënten van een geslaagde Internationale Hanenkraaiwedstrijd gisteren in Eemnes. Voor de 18de keer werd hier gekeken naar wie z'n haan het luidruchtigst was.

De hanen staan even in het donker voordat ze hun kunstje mogen doen. Zodra het gordijntje opgerold wordt, staan 4 hanen per keer oog in oog met de jury die elke kraai turft. De beesten hebben een kwartier de tijd om te laten zien dat ze haantje de voorste zijn. "We zijn ontzettend gespannen. We moeten maar zien wat het gaat worden", vertelt een deelnemer nerveus.

Internationaal
Het internationale karakter van de wedstrijd lag vooral bij de herkomst van de hanen zelf. Uit de hele wereld namen kippenrassen het tegen elkaar op. "Er komen hanen uit Japan, Engeland, Duitsland en zelfs Amerika", vertelt voorzitter Bart Nouwens trots. 

Lees ook: Kukeleku! Hanen strijden om wie het meeste kraait in Eemnes

Of er daadwerkelijk buitenlandse kippenhouders meedoen, is niet bekend. Er hebben zich wel mensen van buiten de provincie aangemeld.

De Gooische Pluimvee- en Kleindierenfokker Vereniging (GPKV) mocht vanwege het 105-jarige bestaan de wedstrijd organiseren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws