Gooi

Kukeleku! Hanen strijden om wie het meeste kraait in Eemnes

30 januari 2019, 11.35 uur · Aangepast 30 januari 2019, 12.09 uur
Door Carina Gutker · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

Het zal volgende maand in Eemnes een gekraai van jewelste zijn als daar tientallen hanen strijden om de eerste prijs van de Internationale Hanenkraaiwedstrijd. Het gaat erom wie het meeste kraait. De Gooische Pluimvee- en Kleindierenfokkers Vereniging (GPKV) mag de wedstrijd houden vanwege het 105-jarige bestaan van de club.

De wedstrijd is niet zozeer internationaal door buitenlandse deelnemers, maar meer door speciale kippenrassen uit Japan en de Verenigde Staten. Of er daadwerkelijk buitenlandse kippenhouders meedoen, is niet bekend. Er hebben zich daarentegen wel mensen van buiten de provincie aangemeld: secretaris Ben Makker van de GPKV heeft tegen de Gooi en Eemlander gezegd dat er ook een delegatie uit Limburg komt.

Lees ook: Gedumpte kippen Robbenoordbos blijken hanen: "Die hebben weinig waarde"

Er kunnen maximaal veertig hanen meedoen aan de wedstrijd, die op zaterdag 23 februari wordt gehouden in de showroom van de voormalige garage Koot aan de Laarderweg in Eemnes. De wedstrijd begint om 13.00 uur en vanaf 12.30 uur is de zaal open. Inschrijven kan nog tot en met 12 februari via de website van de GPKV.

Iedereen mag gratis komen kijken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp