Ga naar Content
Noord-Holland

Dinsdag kans op recordwarmte: "Dit is echt absurd"

24 februari 2019, 13.17 uur · Aangepast 24 februari 2019, 13.35 uur
Door: · Foto: Sjef Kenniphaas

De temperaturen zijn hoog voor de tijd van het jaar. Zelfs zo hoog, dat er aanstaande week een warmterecord verbroken kan worden in de provincie.

"Het is echt absurd", schetst weerman Jan Visser zijn verbazing over de lente-achtige temperaturen in februari. "Zo langzamerhand denk ik dat alles mogelijk is. Vandaag is het al heerlijk weer, maar maandag en dinsdag doet de zon er nog een schepje bovenop", aldus een optimistische Jan Visser. 

Het oude warmterecord in Noord-Holland is ongeveer 15 graden. Het kwik zou volgens de weerman aankomende dinsdag zomaar eens naar die hoogte kunnen stijgen. "Dat is nog wel eventjes afwachten, maar één ding zit mee: het waait niet", vertelt Visser. Daardoor krijgt de zon extra tijd om het aardoppervlakte op te warmen. 

Lees ook: Waar is de winter? Volgende week opnieuw zacht: "Het wordt terrasweer"

Wie echt van zomerse temperaturen wil genieten, moet aankomende week richting het zuiden gaan. Daar kan het richting de 20 graden gaan volgens Jan Visser. "Ook daar zou het warmterecord kunnen sneuvelen."

Vanaf woensdag regen
Heel lang gaan deze absurd hoge temperaturen niet meer duren. Vanaf woensdag krijgt de zon minder de ruimte door bewolking die het land binnenkomen. De kans op buien neemt dan ook toe. Richting het weekend wordt het zo'n 10 á 11 graden, wat volgens Visser normaler is voor de tijd van het jaar. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!