Ga naar Content
Noordkop & Texel

Crowdfundactie voor beroofd bejaard echtpaar binnen 24 uur al op 15.000 euro

23 februari 2019, 13.50 uur · Aangepast 23 februari 2019, 15.02 uur
Door: · Foto:

De crowdfundactie voor het hoogbejaarde echtpaar Albert (92) en Hylke (90) uit Winkel heeft binnen een dag tijd al 15.000 euro opgeleverd. Het echtpaar werd deze week beroofd van al hun spaargeld (16.000 euro) en juwelen (ruim 7.000 euro), maar dit bedrag is inmiddels al bijna weer bij elkaar dankzij de giften van gulle gevers. Kleindochter Elvira (33) is compleet overdonderd.

"Bizar. Geen woorden voor. Surrealistisch. Roze wolk. Ik kan het niet geloven. Sprakeloos."

Al de hele dag houdt NH Nieuws telefonisch contact met de kleindochter van Albert (92) en Hylke (90) uit Winkel, die op schofterige wijze werden bestolen van 16.000 euro spaargeld en 7.000 euro aan juwelen. Aan het begin van de dag, rond 10.00 uur, stond de teller van de crowdfunding op ruim 1.000 euro. Haar reactie toen: "Wauw, dit had ik echt niet verwacht!"

De reactie van Elvira rond 13.00 uur, als de teller de 10.000 (!) euro heeft gepasseerd:

"..."

Stilte. Ze kan het gewoon niet geloven.

"Tien-dui-zend-euro..." Ze spreekt het nog een keer uit, om zeker te weten dat ze het goed heeft. "Tien-dui-zend-euro..."

Lees ook: Hoogbejaard stel beroofd van al hun spaargeld en sieraden: "Dat krijgen we nooit meer bij elkaar"

GeenStijl
Een uur eerder had de nieuwswebsite GeenStijl ook aandacht besteed aan de inzamelingsactie en het item dat NH Nieuws gisteren maakte bij het oudere echtpaar en vanaf toen ging het al helemaal hard met de crowdfunding. Binnen een mum van tijd verdubbelde de opbrengst van 5.000 naar 10.000 euro.

"Dit weekend komt uw salaris en de zon schijnt dus de verwarming kan een graadje lager. Help Albert en Hieke. Drop een donatie in hun spaarbakje. De eerste 100 van GeenStijl zitten d'r al in. Want in dit land, zorgen we een beetje voor elkaar", zo valt te lezen op GeenStijl. 

Op het moment van schrijven (13.50 uur) is er al ruim 14.000 euro gedoneerd door duizend gulle gevers. Van 5 euro tot 100 euro per donatie. "Gelukkig zijn er nog goede mensen", snikt Elvira aan de telefoon als we met haar spreken. "Ik voelde mij al bezwaard toen ik 5.000 euro had ingevuld toen ik de crowdfunding begon. Dit is echt geweldig!"

'Brak mijn hart'
Haar opa en oma zijn inmiddels ook al op de hoogte van de inzamelingsactie, al zijn ze niet echt bekend met het fenomeen 'internet' en 'crowdfunding'. De laatste keer dat Elvira haar opa aan de telefoon sprak, stond de teller op 5.000 euro. "'Geweldig!', zei mijn opa. 'Maar ik hoop wel dat de dieven de sieraden nog terugleggen in het steegje', zei opa. Dat brak mijn hart", vertelt Elvira.

Morgen gaat Elvira haar grootouders weer bezoeken, om ze het goede nieuws te vertellen. NH Nieuws zal daar bij zijn.

Het verhaal
Het echtpaar Mels, dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis in Winkel, werd deze week voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier 'klanten'. Ook is de huishoudportemonnee met 750 euro en een kist met sieraden ter waarde van bijna 7.000 euro ontvreemd. "Het is weg. Dat krijgen we nooit meer bij elkaar!", zei het echtpaar geëmotioneerd voor de camera van NH Nieuws.

De crowdfundactie is hier te vinden.

Bekijk hier het item met het echtpaar Mels, een dag na de beroving.

Albert (92) en Hieke (90) beroofd van al hun spaargeld en sieraden - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws