Ga naar Content

Hoogbejaard stel beroofd van al hun spaargeld en sieraden: "Dat krijgen we nooit meer bij elkaar"

Albert (92) en Hieke (90) uit Winkel zijn gisteren op brutale wijze van al hun spaargeld en sieraden beroofd. Het hoogbejaarde echtpaar runt al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje aan huis, vier 'klanten' gingen er met tienduizenden euro's buit vandoor.

"Ik zeg 'godverdorrie mijn hele doos is weg met alles erin'. Ik was helemaal in paniek!", aldus Hieke. Ze vertelt hoe een jonge vrouw aanbelt bij de winkel. Ze wil een sjaal kopen. Hieke laat haar binnen en toont haar verschillende  sjaals. Even later komen nog twee vrouwen en een man binnen.

Lees ook: Hilversumse (87) beroofd van portemonnee door 'vrouwen van buurtzorg'

Ze blijven zo'n half uur in de winkel. Maar omdat er alleen met contant geld kan worden betaald, geven ze aan even elders in het dorp te gaan pinnen. "Dus toen gingen er drie de deur uit", vertelt Hieke. "En ik denk 'waar is die vierde nou?' Dus ik roepen: 'Hey ben jij er nog?'" Maar de vrouw is nergens te bekennen en ook de rest komt niet meer terug.

15.000 euro
Als Albert en Hieke 's avonds naar bed gaan, komen ze er pas achter dat al het geld wat ze onder hun matras bewaren weg is: 15.000 euro aan spaargeld. Ook is de huishoudportemonnee met 750 euro verdwenen, evenals een kist met sieraden ter waarde van bijna 10.000 euro. Het geld was bedoeld voor de kinderen en om de uitvaarten van het echtpaar te betalen. 

Lees ook: Hoogbejaarde vrouw beroofd van honderden euro's door babbeltruc in Beverwijk

De kinderen van Albert en Hieke waren er niet van op de hoogte dat hun ouders zoveel geld onder het bed bewaarden. "Daar krijg je een brok van in je keel, dat ze daar mee bezig zijn", zegt zoon John. 

Waarschuwen
Albert wil anderen nu graag waarschuwen: "Dat oude mensen hun geld niet onder hun bed moeten laten en niet onder het matras." En Hieke besluit: "Wij hebben er niks meer aan, het is weg. Dat krijgen we nooit meer bij elkaar!"

De vier dieven zijn waarschijnlijk van Oost-Europese afkomst. Ze vertrokken in een beige stationcar. Mensen die meer weten worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Crowdfunding
Inmiddels is er een crowdfundactie gestart voor het echtpaar. Lees hier meer.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: