Ga naar Content
Noordkop & Texel

Crowdfundactie voor bestolen bejaarde echtpaar binnen no time naar 10.000 euro

23 februari 2019, 08.29 uur · Aangepast 23 februari 2019, 12.56 uur
Door: · Foto:

Een crowdfundactie voor het bejaarde echtpaar Mels uit Winkel, dat deze week op brutale wijze werd bestolen van al hun spaargeld, heeft in amper een dag tijd al ruim 8.000 euro opgeleverd. De actie is gestart door kleindochter Elvira (33). "Ongelooflijk. Dit had ik echt niet verwacht!"

Op het aangrijpende verhaal van Albert (92) en Hieke (90) uit Winkel werd veel gereageerd op sociale media. 'Waar kan ik geld doneren?', vroegen veel mensen zich af.

Kleindochter Elvira besloot om een crowdfundactie op te zetten, maar had niet verwacht dat binnen korte tijd al zóveel mensen iets zouden doneren. "Gelukkig zijn er nog goede mensen in de wereld", vertelt een emotionele Elvira aan NH Nieuws. Door de schandalige diefstal bij haar opa en oma heeft haar vertrouwen in de mensheid een deuk opgelopen. "Ze pakken altijd de zwakken."

Emotioneel
Inmiddels heeft ze al met haar opa en oma gesproken en hen verteld over de inzamelingsactie. "Opa was heel emotioneel. 'Al over de duizend euro?!', zei hij. Ze snappen internet alleen niet zo goed, dat dat zo maar kan", vertelt Elvira, die ook beseft dat de diefstal erger af had kunnen lopen.

"Er is gelukkig geen geweld gebruikt, want dat lees je ook regelmatig. Mijn opa en oma zijn ook koppig genoeg om dwars te gaan liggen."

Lees ook: Hoogbejaard stel beroofd van al hun spaargeld en sieraden: "Dat krijgen we mooit meer bij elkaar"

GeenStijl
Inmiddels is de crowdfundactie ook door GeenStijl opgepikt. "Dat krijgen we nooit meer bij elkaar", snottert Hieke. Nou. Dat zullen we nog wel eens zien, toch? Dit weekend komt uw salaris en de zon schijnt dus de verwarming kan een graadje lager. Help Albert en Hieke. Drop een donatie in hun spaarbakje. De eerste 100 van GeenStijl zitten d'r al in. Want in dit land, zorgen we een beetje voor elkaar", zo valt te lezen op hun website.

Nadat GeenStijl de actie rond het middaguur deelde, is de opbrengst met de snelheid van het licht de 5000 euro-grens gepasseerd. Wij belden gelijk met kleindochter Elvira voor een reactie: "Bizar. Ik heb er geen woorden voor. Ik voelde mij al heel erg bezwaard dat ik 5000 euro als bedrag had ingesteld bij de crowdfundactie, maar als het zo doorgaat, dan krijgen mijn opa en oma misschien wel het hele bedrag weer terug!"

Tienduizenden euro's
Het echtpaar Mels, dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis, werd deze week voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier 'klanten'. Ook is de huishoudportemonnee met 750 euro en een kist met sieraden ter waarde van bijna 10.000 euro ontvreemd. "Het is weg. Dat krijgen we nooit meer bij elkaar!", zei het echtpaar geëmotioneerd voor de camera van NH Nieuws.

De crowdfundactie is hier te vinden.

Bekijk hier het item met het echtpaar Mels, een dag na de beroving.

Albert (92) en Hieke (90) beroofd van al hun spaargeld en sieraden - NH Nieuws