Whatsapp

Amsterdam

Wandelen om geld in te zamelen voor behandeling zieke nicht: "We willen Louise helpen"

20 februari 2019, 06.12 uur

Monique Jansma is aan een lange wandeltocht begonnen om geld in te zamelen voor haar zieke nicht Louise Vermie uit Midwoud. De vrouw is geboren met een open rug en worstelt sindsdien met complicaties. Ze heeft een bacterie in haar lijf die ze al sinds haar geboorte niet kan verslaan.

"We lopen momenteel het Noord-Holland Pad", vertelt Monique Jansma op Texel. Gistermorgen zijn ze vanuit De Cocksdorp vertrokken voor een wandeling van honderden kilometers lang. Samen met wandelaars Chris Vellinga en Inge Westhof hoopt ze de eerste etappe te overbruggen.

Genezing zoeken
"We willen helpen om voor Louise genezing te zoeken." Alle hoop op die genezing ligt momenteel in het verre Georgië. Louise is maandag vertrokken om daar fagentherapie te ondergaan. In Nederland was ze uitbehandeld, maar bij deze therapie zou ze alsnog baat kunnen hebben. 

Lees ook: Ludieke actie met schepnet moet Haarlemse singel weer schoon krijgen

Goedkoop is het allemaal helaas niet, licht Jansma toe. "We hebben al met al zo'n 10.000 euro nodig." De reis en behandeling zijn nu met geleend geld gefinancierd. Via Geef.nl is al zo'n 5000 euro opgehaald, maar de wandelaars hopen op nog meer. "Dat kan via de website van wandelsportvereniging de Verbinding."

De pittige wind maakt het de wandelaars niet makkelijk. Toch stappen ze stevig door. "We hebben nog wat kilometers te gaan!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp