Ga naar Content
Haarlem

Ludieke actie met schepnet moet Haarlemse singel weer schoon krijgen

19 februari 2019, 16.59 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Met behulp van een schepnet en een groen bord worden Haarlemmers sinds deze week aangespoord om zich in te zetten voor een schonere stad. Het afval in de Herensingel stapelt zich op en deze ludieke actie moet er voor zorgen dat de singel weer schoon wordt.

Op het bord aan de boom wijst een pijl richting het schepnet dat er naast ligt. De pijl eronder wijst naar een prullenbak. "Het verbaast mij dat het net nog niet is gestolen", aldus initiatiefnemer Jasper Fleers van de Groene Lobby. "Sterker nog, ik weet bijna zeker dat het schepnet gebruikt wordt. Hij is een beetje verbogen, wat er volgens mij op duidt dat er mee geschept is."

Lees ook: Milieuorganisaties niet blij met uitspraken minister Van Nieuwenhuizen

Het valt Jasper de laatste tijd op dat er zich steeds meer afval ophoopt in de singel en hij wil op deze simpele wijze zijn steentje bijdragen aan de oplossing. Het schepnet ligt er nu een week en de resultaten stellen niet teleur. "We zien zeker een verbetering. We zijn erg blij dat het schepnet daadwerkelijk gebruikt wordt en we hopen dat hij er nog lang zal blijven liggen en veel gebruikt zal worden."

Naast het bedenken van de actie met het schepnet aan de Herensingel is Jasper ook de bedenker van de Haarlemse 'Groene muggen', die met hun groene pakken op alle Haarlemse evenementen te vinden zijn om de stad schoon te houden.

💬 Zet jij je ook in voor een beter milieu? Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!