IJmond

Heemskerkse ondernemer krijgt ongevraagd coke en xtc op de deurmat

17 februari 2019, 14.19 uur · Aangepast 17 februari 2019, 14.35 uur

NOS
NOS

HEEMSKERK - Vrijwel wekelijks krijgt het softwarebedrijfje van Marc Paro uit Heemskerk enveloppen retour die het niet zelf heeft verzonden. De inhoud? Drugs. De eigenaar baalt ervan. Hij sprak met mediapartner NOS.

Op het bureau van Marc Paro liggen twee enveloppen met daarop retourstickers van de Duitse post. Het is de oogst van deze week. Hij heeft ze nog niet opengemaakt, maar weet al wat erin zit: "Pillen of poeder. Dat is al vijf keer eerder gebeurd deze maand. Vermoedelijk heeft een drugsdealer mijn enveloppen nagemaakt en gebruikt hij die om drugs te versturen door Europa. Als ze dan om één of andere reden niet bezorgd kunnen worden, komen ze retour naar ons. Ons adres staat erop."

Lees ook: Telefoons en drugs gevonden bij zoekactie in gevangenis Heerhugowaard

Als de enveloppen worden opengemaakt, blijken er inderdaad verdovende middelen in te zitten, schrijft onze mediapartner NOS. In de ene envelop zitten 25 pillen, vermoedelijk xtc. In de andere envelop zit een zakje dat waarschijnlijk cocaïne bevat. 

De drugs worden waarschijnlijk verkocht op het dark web. Dat is het deel van internet dat je niet kunt vinden met standaard browsers en gewone zoekmachines als Google. Om niet op te vallen, gebruiken de drugsverkopers daarvoor adresgegevens van bestaande bedrijven of particulieren.

Marc Paro brengt de enveloppen meteen naar de politie als er weer eentje op de deurmat ligt. Maar hij heeft niet het idee dat het daar veel prioriteit heeft. "Officieel weten we niet eens of er wel echt drugs in zitten."

Angst
Paro heeft een lichte angst bij de enveloppe. "Als de politie in het buitenland onderzoek doet naar drugshandel en steeds onze enveloppen tegenkomt, loop ik kans om aangehouden te worden als ik op vakantie ga. Ik wil niet in Oostenrijk of Thailand moeten uitleggen dat ik er niets mee te maken heb."

Paro heeft geen idee waarom de criminelen juist zijn bedrijf hebben uitgezocht als dekmantel. "Ik denk dat het gewoon puur toeval is. Maar vervelend is het wel. Ik wil dat het zo snel mogelijk stopt."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!