Deelnemers 'Winterspelen voor Kinderen' gehuldigd in Alkmaars stadhuis

0
Whatsapp

Alkmaar

Deelnemers 'Winterspelen voor Kinderen' gehuldigd in Alkmaars stadhuis

15 februari 2019, 20.46 uur

De negen jonge en talentvolle sporters die begin januari voor de 'Winterspelen voor Kinderen' afreisden naar het Amerikaanse Lake Placid zijn vandaag in het Alkmaarse stadhuis gehuldigd. De groep kwam thuis met negen medailles, waaronder drie gouden.

De jonge sporters waren onder de indruk van de ceremonie, waarbij de medaillewinnaars - als blijk van waardering en bewondering - van de gemeente Alkmaar een speciaal plakkaat overhandigd kregen. "Supertrots ben ik, natuurlijk", zegt de 13-jarige Yanick. Hij heeft twee gouden en een bronzen medaille om zijn nek hangen. "Het is toch wel bijzonder, zo'n huldiging."

Lees ook: Kunstschaatsers Lika, Jildou en Vladimir klaar voor de Winter Games 

De sfeer was opgetogen, want iedereen boekte succes op Amerikaanse bodem. Deelnemers voor wie het podium net te hoog gegrepen was, reden bijvoorbeeld wel hun persoonlijk record uit de boeken.

"Ik had dit eerlijk gezegd van tevoren niet verwacht", vertelt een even zo trotse coach Marije Coenen. "Dan is het mooi dat het toch lukt allemaal." Ze benadrukt dat het voor iedereen een 'supergave ervaring' is geweest. Ik ben echt heel blij en trots dat ik als coach mee mocht."

Lees ook: Alkmaarse kids winnen dertien medailles op International Children's Games 

Aan de wintereditie van de International Children's Games - zoals het evenement officieel heet - mogen alleen kinderen van 12 tot 15 jaar meedoen. Behalve in het teken van sport staat het evenement in het teken van verbinding, want op zo'n internationaal evenement maak je vrienden van over de hele wereld. 

Verkering
En zelfs daar is het niet bij gebleven, vertelt de coach. "Er was gelijk al verkering, dus beter konden we het niet treffen." Ook vandaag staan de tortelduifjes met glinsterende ogen naast elkaar. "Tja, we waren op Schiphol en zaten ook gelijk naast elkaar in het vliegtuig", vertelt Paul over de kersverse liefde tussen hem en Kaylee.

"Negen uur in het vliegtuig kan dus heel wat met je doen en ja, eerlijk, ook al had ik niks gewonnen was ik alsnog het meest blij met mijn vriendinnetje." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH/Jimmy Miltenburg
NH/Jimmy Miltenburg
Whatsapp