Ga naar Content

Kunstschaatsers Lika, Jildou en Vladimir klaar voor Winter Games

ALKMAAR De spanning stijgt voor Jildou, Lika en Vladimir. De jonge kunstschaatsers van Team Alkmaar doen volgende week mee aan de wintereditie van de International Children's Games in Oostenrijk. De laatste dagen voor vertrek trainen ze nog hard.

Afgelopen zomer was Alkmaar nog de gastheer van de International Children's Games. Deze Olympiade voor 12- tot 15-jarigen kent ook een winterversie, die 12 januari begint in het Oostenrijkse Innsbruck.

Lees ook: International Children's Games feestelijk afgesloten

Alkmaar vaardigt 17 sporters af: drie kunstschaatsers, zes skiërs en acht langebaanschaatsers. Kunstrijders Jildou van Vliet (14) uit Hoorn, Vladimir Markov (13) uit Heerhugowaard en de Alkmaarse Lika Brons (14) trainden vandaag nog flink op ijsbaan De Meent in Alkmaar.

Medailles
Chef de Mission Paul Bollen heeft veel vertrouwen in zijn Team Alkmaar. "Iedereen is enthousiast en heeft de goede instelling. We zullen zien of er medailles opgehaald kunnen worden. Vooral voor onze langebaanschaatsers wordt gevreesd in Oostenrijk. Maar ervaring opdoen, plezier maken en sporters uit andere landen ontmoeten is nog veel belangrijker."

abc5media_video_0