Ga naar Content
West-Friesland

Bewoners aan de raad van Hoorn: "We willen helemaal geen dure geluidsmuur"

14 februari 2019, 12.24 uur · Aangepast 14 februari 2019, 14.57 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Will Evers

"We hoeven helemaal geen geluidsmuur of een belemmerende zichtmuur", vertelt buurtbewoner Will Evers van bewonersvereniging BASP (De Bewoners aan het Spoor van de Plevier). Hij heeft vanochtend een urgente mail gestuurd naar de raad omdat ze vinden dat de besluitvorming over een geluidsmuur totaal de verkeerde kant op gaat.

De bewonersorganisatie is al lange tijd bezig om de overlast van het keerspoor achter hun huizen terug te dringen. "De treinen keren nu achter onze woningen. Hierdoor ervaren wij geluidsoverlast van de wagons. Ook worden we niet blij van alle NS-conducteuren die al wachtend dingen naar ons roepen terwijl wij in onze tuin zitten te eten", vertelt Will gefrustreerd. "Als antwoord op deze klachten wordt nu een muur van duizenden euro's als oplossing geboden, maar die hoeven we helemaal niet." 

Dringende brief
De gemeenteraad heeft 25.000 euro beschikbaar gesteld voor de bouw van de muur. De BASP probeert de gemeenteraad in een dringende brief van gedachten te laten veranderen: "Het gebruik van het keerspoor kan zonder enige consequentie voor het spoorboekje vermeden worden. Uit het schema van de treinpassages tussen Hoorn en Kersenboogerd blijkt dat de treinen elkaar niet in de weg zitten. De sprinters kunnen keren op station Kersenboogerd. Daar is het keerspoor achter onze huizen aan de Plevier niet voor nodig", valt te lezen in de brief.

Lees ook: NS betaalt mee aan zichtscherm langs keerspoor Hoorn, geluidscherm komt er niet

Het zorgt bij de BASP voor frustratie dat de gemeenteraad en de NS zich niet tot de makkelijkste oplossing richten. "Ze zitten op een dwaalspoor, hopelijk zorgt onze duidelijke brief met uitleg nu eindelijk voor de meest voor de hand liggende oplossing", aldus Will. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!